ACTIVITAȚI ȘCOLARE-EXTRAȘCOLARE
ACTIVITĂȚI ATELIERE ȘCOALĂ ȘI AGENTI ECONOMICI
Elevii clasei a XI-a A de la Liceul Tehnologic nr. 1 Câmpulung Moldovenesc au sărbătorit la Biblioteca municipală, prin vers și cânt, ziua aniversară a Poetului nepereche și Ziua Culturii Naționale. Vă felicităm dragi copii pentru minunatele voastre intepretări, mulțumim doamnelor profesoare Olaru Luize,Tirla Mirela precum și stimatei colege, bibliotecara Georgeta Ionel și vă așteptăm mereu pentru a realiza împreună medalioane culturale cât mai multe și mai reușite. Felicitări deosebite elevilor Șoldan Diana (care a recitat din memorie ”Luceafărul” integral!) și Orb Dorel Petrică, care ne-a încântat prin căldura și melodicitatea vocii sale.Invitat de onoare ne-a fost actorul și scriitorul Constantin Tiron, care ne-a recitat ”Doina” eminesciană și ne-a vorbit despre iubirile Poetului Mihai Eminescu. Mulțumim, Maestre! EMINESCU
Vin colindătorii, leru-i ler….19 decembrie, o zi minunată în care bunătatea inimii s-a transformat în daruri oferite Celui ce se va naște în noaptea de Crăciun și pe care le va primi din mânuțele și gurițele celor care au venit într-o familie mai puțin bogată.Elevi și profesori (dar și un fost elev!) și-au unit forțele pentru ca în zilele de Crăciun să aibă mese bogate și cei care nu credeau că le vor avea. Produsele colectate și banii adunați au fost duse la biserica Sf. Dumitru și ca în fiecare an, părintele le va dărui acolo unde este nevoia mai mare.Ajunși în casa Domnului era normal să colindăm, biserica a răsunat de glasurile emoționate, iar inimile celor prezenți băteau la unison pline de emoție și iubire.Acesta este doar un pasaj din această zi superbă, un prim episod, toate la timpul lor.
MARTISOARE
Început de martie, început de Postul Paștelui, mărțișoare…
Luni dimineața, 2 martie, clasa a IX-a impreună cu doamna profesoară Rusu Florentina au creat mărțișoare comestibile, de post.
De-a dragul mare să primești un astfel de mărțișor pe masă!
Le mulțumim pentru idei și sper să ne fie de folos și să ne inspire creativitatea în bucătărie. Poftă bună!
Asa scriem în fiecare an, în iunie, când se încheie anul școlar pentru absolvenții claselor a XII-a!
Scriem și anul acesta ceva, scriem începutul unei perioade pe care n-am fi dorit-o niciodată! Cum nu putem fugi de realitate, scriem! Scriem despre tristețea unei generații, scriem despre visurile destrămate ale ultimului clopoțel, scriem despre rochia, pantofii ori cămașa pe care le-am pregătit încă din iarnă pentru banchet, scriem despre un final de an fără clase gătite cu decoruri de sărbătoare de la care să ne luăm rămas-bun…..scriem despre toată durerea pe care am strâns-o în suflet din luna martie, scriem!
Scriem on-line, scriem despre on-line, scriem amintiri on-line. Da, aceasta este noua realitate pe care o trăim. Absolvenții claselor a XII-a A și a XII-a B s-au întâlnit on-line cu diriginții și profesorii lor pentru a-și spune câteva cuvinte de rămas-bun, cuvinte care parcă nu ar fi vrut să iasă, se stingeau în gât înainte de a fi rostite, durerea lor era singura care penetra eterul. Tot on-line vom spune câteva cuvinte dragilor noștri absolvenți:
Ne vom aminti mereu de voi și de încercarea prin care am trecut împreună, sperăm că totul va fi bine și peste ani vom privi cu alți ochi această provocare. Claudia Șoldan, ne pare rău că n-ai avut ocazia de-a înmâna cheia liceului unui elev de clasa a XI-a, așa cum au făcut surorile tale mai mari!
Mulțumim părinților absolvenților noștri că ne-au fost alături în acești 4 ani de liceu, mulțumim cadrelor didactice pentru răbdare și dăruire, mulțumim absolvenților pentru toate activitățile desfășurate și pentru că au fost elevii noștri!
Dragi ABSOLVENȚI, vă dorim drum bun în viață, sănătate, putere de muncă, încredere în forțele proprii și nu în ultimul rând, să aveți mereu alături un înger bun care să vă călăuzească pe calea cea dreaptă!
Ne revedem….când hotărâți voi!
MÂNDRI CĂ SUNTEM ROMÂNI
Ca în fiecare an, am cinstit cu bucurie ziua națională a României, marcând-o în mintea elevilor poate pentru toată viața. Pentru ca să-și amintească peste ani, vom posta câteva imagini sugestive.
Doamna prof. Mamaischi Maria a fost organizatoarea acestei frumoase activități, mobilizând deopotrivă elevi si profesori pentru reușita acesteia. Accentul a fost pus pe tradițional, care s-a regăsit atât în decor, cât și în personalitatea fiecărui participant. Totul a început cu recunoașterea unor cântece populare pe baza unui fragment de negativ la care au participat 10 voluntari,
A urmat o scurtă lecție de istorie mai puțin abordată, predată de domnul prof. Romaga Mircea care ne-a purtat prin Câmpulung de-a lungul a două-trei sute de ani. Prezentarea de obiecte, obiceiuri, îndeletniciri și metehne ale copiilor și păriților de la acea vreme, a fost însoțită de o cu o atentă analiză lingvistică a regionalismelor și arhaismelor ce numai in această zonă se întâlnesc, dar spuse într-o minunată „poveste a vorbei”. Unii dintre noi am trăit o adevărată întoarcere în timp, amintindu-ne de bunicii și străbunicii noștri.
Invitatul nostru, domnul Ojog Gabriel Traian, un bun păstrător al tradițiilor, a făcut o scurtă istorie economică a Bucovinei și a zonei Câmpulungului.
Așa cum îi stă bine românului în zi de sărbătoare, întâlnirea s-a încheiat cu un program artistic. Domnul prof. Creciunescu Tiberiu a pregătit o suită de cântece patriotice împreună cu un grup de elevi talentați ai liceului nostru care au susținut un adevărat spectacol folcloric în regia doamnei prof. Petrașuc Ana Maria. La final, ca de obicei, sedința foto n-a lipsit, mulți elevi dorindu-și un selfie cu profesorii preferați.
Cu sufletul plin de bucurie și frumusețe, fiecare dintre noi am pornit spre casă cu un sentimet de mândrie că aparținem acestui popor minunat!
LA MULȚI ANI ROMÂNIA!
Incă o activitate interesantă a doamnei prof. Nicoleta Grămadă care mereu aduce noutăți în munca la catedră și căreia îi suntem recunoscători pentru activitățile frumoase pe care le organizează și desfășoară. În spate stau munca și perfecționarea continuă, contactul cu alte sisteme de învățământ din Europa sau din afara ei. Mulțumim!
Scria în postarea dumneaei așa:
„In contextul Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului din 20 noiembrie, UNICEF România a lansat o invitație cadrelor didactice și elevilor din România de a se alătura inițiativei globale „Cea mai mare lecție din lume” organizând în perioada 20-22 noiembrie, o oră de educație despre drepturile copilului. Din cadrul liceului nostru, au participat la activități elevii clasei a X a A. Discuțiile au avut la bază Convenția Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copiilor și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Rezultatele învățării au vizat cunoașterea drepturilor copiilor dar și crearea unei viziuni noi, legate de un viitor al copilăriei unde toate drepturile și obligațiile sunt respectate. Am vorbit deschis despre drepturile copiilor, am realizat postere si materiale informative. A fost o activitată reușită, creativă, informativă! Mulțumim pentru înțelegere și ajutor colegilor noștri: Nistor Zancu, Leontina Negură, Tivodari Constantin.”
Ieri, 26 noiembrie a avut loc o întâlnire a elevilor noștri cu dl colonel Vargan Vasile pe tema evitării conflictelor și a medierii acestora. Pentru că în ultima perioadă se constată o intensificare a violenței în școlile din țară, se simte nevoia educației tinerilor în scopul evitări conflictelor și a relațiilor cu persoane necunoscute. S-a desfășurat în mod interactiv și sperăm că tinerii au înțeles pericolul pe care-l reprezintă irascibilitatea, nervozitatea și atitudinea ostilă, ce pot degenera în conflicte violente.
Astăzi, 28 noiembrie, zi aniversară pentru Bucovina noastră dragă, am marcat-o cum se cuvine, cinstind-o cu simbolurile sale tradiționale: portul, graiul și bucatele alese.
Ne-am bucurat ascultând câteva cântece patriotice interpretate de un grup de elevi, cantece pe care ni le-au dăruit cu dragoste, din sufletul lor de români. Toți cei care au avut posibilitatea, și-au pus strai de sărbătoare ca să cinstim cum se cuvine revenirea la matcă a unei părți din Bucovina, din fericire, partea unde trăim noi. Atmosfera de sărbătoare s-a simțit peste tot în școală și a întărit legăturile dintre profesori și elevi dând frumusețe zilei de azi, imaginile următoare sunt grăitoare.
Avem credința că peste ani, actualii elevi își vor primeni copiii cum se cuvine și-i vor trimite la școală în 28 noiembrie, după cum au văzut că trebuie făcut! Doamne ajută!
Astăzi s-a desfășurat conferința pe tema de mai sus sub patronajul doamnei psihoterapeut lector universitar doctor Ana-Maria Ambrosă în parteneriat cu liceul nostru. Scopul acestei activități a fost acela de a-i învăța pe elevi să-și gestioneze emoțiile, să se elibereze de frici, să-și înțeleagă nevoile emoționale și implicit să se împrietenească cu ei înșiși cu bune și rele la un loc.
Sigur că două ore nu sunt suficiente pentru ce-și propune acest amplu proiect, dar acesta este doar începutul unui șir de întâlniri pe această temă. Se urmărește întărirea sau dezvoltarea relațiilor dintre elevi-profesori-părinți, acesta fiind pilonul central în jurul căruia se pot dezvolta respectul, responsabilitatea, asumarea de sarcini, conștiinciozitatea, grija pentru cei din jur, iubirea pentru semeni/natură și în final, dobândirea sau creșterea stimei de sine a adolescenților.
Jocul de rol a fost azi mijlocul prin care doamna psihoterapeut a adus bucuria în sufletul participanților și i-a prins în mrejele sale intinse cu profesionalism, antrenându-i deopotrivă pe elevi și pe profesori.
Invităm reprezentanți ai tuturor liceelor din zonă la conferința ce va avea loc în sala de festivități a unității noastre.
Adolescenți, arătați-vă curajul!
Voluntariat curatenie
Ziua europeana a limbilor straine
Și tu poti fi Moș Craciun
Free hugs day
Curs dezvoltare personala
Let’s do it 2011
Tabara Rarau
Curs festiv 2013
Aniversare 140 ani de invatamant tehnic bucovinean 1873-2013
Let’s do it 2013
Sesiune de comunicari si intreceri sportive
Saptamana altfel 2014